Barn och barnbarn på besök?
Utflykt med familjen?

Här är några av våra bästa besökstips sommaren 2021, som inte blir lik någon annan. Förhoppningsvis hjälper vaccinationer och restriktioner till att stoppa smittspridningen, så att vi framöver kan resa mer obegränsat. Passa på att utforska vårt vackra närområde. Hyr en minibuss och res tillsammans!

Barnbarnen på besök...

Äntligen får vi träffas, även om vi får hålla lite avstånd. Vi  gör en utflykt i Minibussen vi hyrde, där behöver vi inte sitta i knät på varandra.
Vi tar en tur till Kungsbyggets Äventyrspark, där kan vi trötta ut de små med Rodel och annat skoj.
Nu blir vi vuxna sugna på en kopp kaffe. Vi kör vidare till Lögnäs Gård. Där får vi en rejäl fika och barnen kan kela med de små söta djuren.
Nu behöver vi röra på benen, vi åker mot Hallandsåsen och härliga Osbecks Bokskogar. Barnen somnade gott i bussen, så nu orkar de också gå med på en promenad. Vi njuter av utsikten över Laholmsbukten och den lummiga bokskogen.
Nu kurrar det i magen igen. Vi kör till Delfinen i Mellbystrand. Där får vi en god lunch vid poolen. Vi svalkar oss i vattnet innan vi tar en runda minigolf. Vinnaren bjuder på glass!
Vi passar på att åka ner till den 12 km långa stranden. Det blir ett dopp till och en sandslottstävling.
Eftersom vi är i Mellbystrand, åker vi till Hökafältet. Vi kollar in Mountainbikebanan och utegymmet. Vi hittar en stor myrstack i skogen också! Nästa gång tar vi med grillkorv, där finns en jättefin grillplats.
När vi kör vidare ser vi att Strandhotellet har byggt en Äventyrsgolfbana, den får vi testa nästa gång!
Vi avslutar vår härliga dag med kvällsmat på Ahlamossens Vilthägn. Vi äter goda viltburgare medan hjortarna avundsjukt tittar på oss.
Tänk så mycket man kan hitta på i sitt närområde.
Nu sover vi gott inatt. Imorgon väntar nya äventyr...

Ny dag, nya resmål...

Pigga och utvilade sätter vi oss i den fina Minibussen igen. Vi har packat fikakorgen och kör mot Våxtorp.Trollrundan blir första stoppet. Undrar om de små blir rädda för trollen?Nu bär det av mot Laholm, som har tre laxar i sitt stadsvapen. Då passar det bra att besöka Laxodlingen, som ligger bredvid den gamla slottsruinen Lagaholm.Efter att ha fått titta på laxyngel och lära oss lite om laxens vandring, blir vi sugna på lunch.
Vi åker till närliggande restaurangen Rökeriet, som ligger så vackert vid Ångbåtsbryggan i Lagan. Gott om plats på den fina uteserveringen. Barnen leker på den lilla lekplatsen medan vi väntar på vår mat.
Nu bär det av mot Mellbystrand igen, där fanns ju så mycket att uppleva. Mormor blir fin i håret på den mysiga Salongen Hantverket by Hairta´s, där frisören Fanny står redo med saxen. Under tiden leker de andra på ängen bredvid. Där finns det både fotbollsmål, studsmatta och en Boulebana.
Vi avslutar denna skojiga dagen med en pizza på Strandhotellets veranda. Sist men inte minst blir det en match på den nyanlagda Äventyrsgolfbanan. Så roligt det var! Det var ju inte alls svårt att hyra buss, och lättkörd var den också! Det gör vi gärna om nästa gång vi får besök.

Så här kan det gå till när du hyr en Minibuss av Hans och Sanna på Amors Bilar i Mellbystrand. Vi hyr ut nya, fräscha och lättkörda Minibussar för 6-9 personer, som körs på vanligt B-körkort.
Att resa tillsammans är bra för både plånboken och miljön!
För fler besöksmål, besök Visit Laholm